Zorgen voor automatische rittenregistratie

Zakelijk een auto gebruiken is bij veel banen een leuke bijkomstigheid. De ene keer gaat het om het aantal km wat zakelijk wordt gereden en de andere keer mag je onbeperkt met de auto rijden. Afhankelijk van het contract met de lease maatschappij en met je werkgever is het soms nodig om een rittenregistratie bij te houden. Vooral voor de belastingdienst is dit een vereisten. Zeker als je de auto ook privé gebruikt kan dit weleens lastig zijn. Automatische rittenregistratie lost dit probleem nu op.

Automatische bijhouden van ritten

De automatische rittenregistratie maakt het mogelijk om bij te houden waar je auto is geweest zonder dat je daarnaar hoeft om te kijken. De Belastingdienst verplicht zakelijke automobilisten om aan te tonen dat ze per jaar minder dan 500 kilometer privé rijden. Automatisch een administratie bijhouden is dan de effectiefste methode. Een ingebouwde box in de auto registreert alle gemaakte ritten en deze gegevens zijn 24/7 in te zien via het online rit administratie systeem.

Voordelen

Automatische rittenregistratie heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen enkel risico loopt op naheffing of boetes van de belastingdienst, omdat alles gewoon klopt als een bus. Automatische rittenregistratie ontzorgt je helemaal. Daarnaast voorkomt het discussies met je werkgever of met klanten. Je kunt altijd het rit administratie, daardoor heb je altijd een accuraat beeld van de gereden ritten. Ook is het automatische rittenregistratie systeem enorm eenvoudig en simpel te gebruiken. Zelfs als u geen technofoob bent of niets van computers afweet kun je er mee uit de voeten. Ook heb je altijd toegang tot een gedetailleerd overzicht van uw rittenregistratie. Op die manier kunt u op elk gewenst moment een check uitvoeren of een rapport uitdraaien in Excel. En uiteindelijk –nog een heel belangrijk voordeel – met automatische rittenregistratie bespaar je geld, tijd en brandstof. Aan de had van historische data en de routes die je al eerder gereden hebt, rekent het systeem ook zuiniger routes uit voor veelgemaakte ritten. Automatische rittenregistratie biedt je dus veel gemak en voordelen.